Velké otevřené prostory vládnou interiérům a propojení kuchyně a obývací části je dnes velice žádané.
Není divu, že se tak opouští klasický model rozdílných typů podlah pro tyto místnosti a i v kuchyňské části se tak setkáme se dřevěnou podlahou. Je to ale v hodné řešení ? A na co si dát pozor ?
Jednoznačně v kuchyni budete řešit její denní provoz a údržbu. Dřevo má výhodu teplé, designové a přirozené podlahy. S údržbou je jejich pověst ovšem nevalná. To je nejčastější omylem z minulosti, kdy se podlahy opatřovaly vrstvou nekvalitního laku, která se rychle opotřebovala. A vznikaly škrábance, fleky a velká míra opotřebení byla viditelná již po několika letech. Následovala nákladná renovace při použití brusek. Proto při výběru dřevěné podlahy zvažte ty přírodně olejované, které mají výhodu že se dobře udržují a dají se jednoduše oživit doplněním oleje během let bez nutnosti renovace. Olejovaný povrch totiž má přirozený film, který nevpíjí mastnotu nebo špínu.
Například rakouský výrobce dřevěných podlah na svoje výrobky dává záruku 30let a to na aplikaci jak v kuchyni ale také v koupelně, nebo vstupní chodbě. Více na www.podlahyaschody.cz